lauantai 19. maaliskuuta 2016

VISUALISOINNIT

Sisustussuunnittelun aloitin heti lomittain rakennussuunnittelun kanssa. Sisustussuunnittelu on tietysti tärkeää, jotta tiloista tulee järkeviä ja helposti kalustettavia. Minulle tuo sisustaminen nyt sattuu kuitenkin olemaan niin lähellä sydäntä, etten oikein olisi pystynytkään pitäämään näppejäni erossa siitä. Ehkä hyvä niin että on pyttyjen ja altaiden paikat mietitty, jotta on lähtötietoja mitä antaa LVI-suunnittelijalle. Sähkösuunnittelijaa varten onkin hyvä olla mietittynä ihan loppuun saakka huonekalujen paikat ja kaikki niiden variaatiot, ettei pistorasiat osu aina lipaston taakse. 

Hahmoteltuani suunnitelmat tiloista, saimme todella taitavan Janne Reposen "matkalle" mukaan. Hän mallinsi koko talon sisuksineen 3DS Maxilla ja pääsimme kurkkimaan valmiiseen taloon sisään, vaikka tontilla ei ollut käännetty vielä kiveäkään. Janne teki alkuun alakerran tiloista visualisoinnit. Kuvat ovat niin uskomattoman hienoja, ihan kuin oikeita valokuvia.


3D-mallia kannattaa ehdottomasti käyttää suunnitteluvaiheessa, Varsinkin jos pelkistä pohjapiirroksista on vaikea hahmottaa tilaa kolmiulotteisesti. Itselläni esimerkiksi oli pelko, että korkea eteinen ei olekaan niin ilmava ja ihana vaan kolkko korkeine tyhjine seinineen. Sain huokaista helpotuksesta, kun näin Jannen piirtämän kuvan tilasta. Ihan hyvältähän se näyttää ainakin ulko-ovelta katseltuna. Pelko olohuoneen ahtaudesta tosin osottautui kuvien avulla oikeaksi. Tila on rajattava ehdottomasti ruokailuhuoneesta, ettei tule vaikutelmaa vain isosta ruokailutilasta, jonka nurkkaan on työnnetty sohva.

Uskonpuutteen iskiessä rakentamisen aikana kaivan varmasti monesti nämä kuvat esiin.