lauantai 23. huhtikuuta 2016

PIDENNETTY VIIKONLOPPU PARIISISSA

Viime viikonloppu vietettiin tyttöporukalla ihanassa Pariisissa. Kerta oli ensimmäiseni ja se taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä.
Olin kerännyt kunnianhimoisen kartan pisteistä, joissa olisi kiva käydä, mutta suurin osa täplistä jäi seuraavaan kertaan. Odotuksissa oli terasseilla istumista, mutta säät eivät olleet kovinkaan suotuisat siihen tarkoitukseen. Parasta antia oli silti ravintoloihin piipahtelu, kauniiden talojen keskellä kävely, kanaalin ranta sekä Marche Aux Puces de Saint Ouen.

Lafayetten hienon vanhan tavaratalon katolta näki Eiffel-tornin ja itse tavaratalorakennuskin oli vakuuttava.

Kanaalin rannassa oli mukavan rauhallinen tunnelma ja osa puista oli jo ihanan vehreitä.
Marche aux Pucesin anttiikkikujilla oli vaikka mitä ihanaa. Haaveilin ostavani uuteen kotiin nuo kauniit vanhat katkaisijat, mutta 30e kappalehinta hiukan hillitsi ostohaluja. Etsinnöissäni oli nahkarahi ja sellainen sattuikin löytämään ja tinkailujen jälkeen köyhdyin vain 20e. Yleisesti hintataso vaikutti korkealta, mutta alue on ehdottomasti metromatkan arvoinen. Matkalla metrolta alueelle kannattaa pitää tiukasti omaisuudestaan kiinni ja ohittaa määrätietoisesti kaupustelijat, jotka koittavat kaupata jonkin vähemmän onnekkaan turistin kännykkää tai kelloa.
Sacre Coeurin valkoinen kirkko siinteli antiikkikujien välistä, mutta sen verran kylmä ja sateinen oli ilma, että tämäkin nähtävyys jäi seuraavaan kertaan.
Alla kartassa näitä täpliä, jotka oli matkasuunnitelmissa. Toivottavasti niistä on jollekin muullekin apua. Majailimme Republiquen alueella, jota ehdottomasti voi suositella. Täällä ei ollut ahdistavan paljon turisteja ja yhteydet oli hyvät. Kanaalille oli lyhyt matka ja kävelymatka myös Seinenkin varrelle ja mm. Notre Damelle. Kivoja ja hyviä ravintolojakin alueella oli runsaasti. Kuten tuo ylemmän kuvan -comptoir General tai sen vieressä sijaitseva Siseng.