perjantai 28. lokakuuta 2016

PIDENNETTY VIIKONLOPPU MILANOSSA

Olipa ihana taas irtaantua hetkeksi raksalta muihin maisemiin. Tyttöjen reissukerhon kanssa lähdimme tällä kertaa Milanoon pidennetyksi viikonlopuksi. Kolme päivää tuntui jälleen hiukan liian lyhyeltä ajalta, mutta ehdimme kuitenkin nähdä monta ihanaa paikkaa ja saada tuntumaa italialaisiin ruokiin ja viineihin. Ja ne eivät tosiaankaan tuottaneet pettymystä. Sen sijaan shoppailuanti jäi melko vähäiseksi, vaikka olimmekin itse muodin mekassa. Syy lienee liian pienen budjetin.

Tapani mukaan olin kerännyt MyMapsiin lukuisia paikkoja, joista ehdimme nähdä noin puolet. Ruokapaikoista oli ihana Airbnb-emäntämmekin listannut suosituksia ja avuliaasti kertoi myös kirpputorien ja markettien sijainnit ja reittiohjeet. Majoittajamme oli muutenkin mitä ihanin ja asunto vähintään yhtä ihana.
Huoneet oli avarat ja sisustettu harmonisin sävyin. Koko asunto oli kauttaaltaan kauniisti remontointi kunnioittaen vanhaa.
Majoituimme Naviglin kanaalialueelle, joka on täynnä ravintoloita ja elämää iltaisin. Ravintolat, joissa kävimme olivat kohtuuhintaisia ja kaikissa ruoka oli taivaallista. Iltaisin söimme vain buffetpöydistä, jotka sisältyivät hintaan, kun tilasi juoman (drinkit n.9e). Aperitiivopaikoista kovasti suositeltu Fonderie Milanesi saa meidänkin suositukset. Paikka oli todella viihtyisä ja etenkin sisäpihan vehreä tunnelma kynttilänvalossa oli sanoinkuvaamaton. Myöskään kuvat eivät kerro koko tunnelmaa, mutta tässä silti muutama.
 
Fonderie Milanesin buffee ei ollut kovin kummoinen gourmee-elämys, mutta eipä se mitään maksanutkaan. Viinilasin (5€) hinnalla sai syödä vatsansa täyteen. Fonderie Milanesen lisäksi kokeilimme Il Barconea, jonka buffetti oli huomattavasti kattavampi, mutta paikka ei ollut lähelläkään Fonderien tasoa viihtyisyydeltään.
Piazza Tiranan kirpputorilla oli mukava tinkailla, kun aurinko paistoi. Sain kuvaan yhden tyylikkäistä milanolaisistakin.
Moni kerääntyy juhlimaan ja viettämään iltaa Naviglin kanaalien lukuisiin kuppiloihin. Terasseja oli kymmenittäin ja kaikki niistä olivat tupaten täynnä. Lauantai-illalla tunnelma oli letkeän rauhallinen, vaikka ihmisiä oli enemmän kuin Aurajoen rannoilla DBTL:n aikaan.

Parasta Milanossa oli ehdottomasti ruoka, juoma ja mukava tunnelma. En malta odottaa, että pääsen joskus matkustamaan myös muihin italian kaupunkeihin, koska Milano on kuulemma Italian kaupungeista ankein ja epäitalialaisin. Miten mahtavaa muualla Italiassa sitten on!?!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti