torstai 1. joulukuuta 2016

VIIDES RAKENNUSKUUKAUSI

Lokakuu kiisi nopeasti ohi ja työsaavutukset raksalla tuntuivat olevan vähäisiä. Merkittäviä etappejakin mahtui kuitenkin lokakuulle, kuten ikkuna-asennuksen aloitus, lattioiden valu, vesi- ja viemäriputkien asennus, väliseinien aloitus ja portaiden teko.
 
Alakerran ja autotallin lattia ja terassi valettiin alkukuusta. Tämän jälkeen alkoi portaiden ja alakerran seinien pystytys. Itse hoidimme taas raudoitus- ja lattialämmitystyöt, joten yläkerran saimme valukuntoon vasta loppukuuksi. Ikkuna-asentajia oli vaikea saada lokakuussa, joten päädyimme asentamaan ikkunat itse Juhdan avustuksella. Odotimme ehkä hiukan turhaan ikkuna-asennuksen kanssa. Apukarmien puiden on toki hyvä antaa kuivua rauhassa, mutta ikkunoiden karmien pilaantumista valukosteudesta pelkäsin varmaan turhaan. Kosteushan täytyy tuulettaa kuitenkin pois, joten tuskin pinnat olisi pilalle menneet vaikka ikkunat olisi laittanutkin jo ennen valuja paikoilleen. Ainakin lämmityskuluissa oltaisiin säästetty. Valupäivät osuivat varmaan lokakuun kylmimpiin päiviin, joten sähkölaskua odotellaan pelolla.
 
Jälkiviisaana voi todeta, että kesällä ja syksyllä olisi pitänyt kiirehtiä enemmän, jotta olisi lokakuuksi saanut ikkunat paikoilleen ja valut tehtyä ennen pakkasia. Lapsiperheen arki, syysflunssat ja työkiireet eivät vaan antaneet myöden painaa raksalla enempää.